Bästa behandlingen för mogen hy. Ta farväl av rynkor!

Mogen hy kan vara minst sagt besvärlig. För att bevara dess elasticitet och återfuktning krävs särskild omvårdnad. Vilka behandlingar för mogen hy bör vi prova för att dölja ålderstecken och få tillbaka en gnutta av vår ungdom?

Vissa kanske blir förvånade av att inse att begreppet ”mogen hy” syftar på folk så unga som i 30-årsåldern. När man har passerat den magiska gränsen 25 år förändras hudens processer och behov. Huden börjar åldras. Den torkar lättare ut och mister sin elasticitet, vilket beror på förlusten av kollagen, elastin och vatten. Nästa steg är att man får rynkor. När vi åldras minskar blodflödet till huden, vilket går den att se gråare och tristare ut.

Detta är bara några av de saker som händer huden i takt med att vi åldras. Detta sker förstås gradvis, men det går snabbast hos personer med torr, känslig eller allergisk hy. Detta beror på att den sortens hud är tunnare och mer ömtålig, vilket gör att den sämre kan skyddas mot yttre faktorer. Ett perfekt exempel på en sådan faktor är solen, som påskyndar hudens åldrande.

Hur tar man hand om mogen hy?

Ordentlig omvårdnad för mogen hy kan minska de oönskade tecknen på hudens åldrande. Ett par enkla tips kan hjälpa dig bevara hudens goda skick under längre tid. Vår skönhet ligger verkligen i våra händer!

Grundläggande principer för mogen hy:

  1. Skydd mot solen – solbränna får oss att se äldre ut. Solen torkar ut huden, framhäver rynkor, och orsakar missfärgningar. Denna process kallas för fotoåldrande.
  2. Regelbunden exfolering – mogen hy älskar denna behandling då den tvättar bort döda hudceller och främjar cellernas förnyelse.
  3. Kosmetika för mogen hy – använd gärna kosmetika som motverkar åldrande på daglig basis. De ska gärna ha ingredienser som återfuktar huden och gör den mer levande, samt främjar dess elasticitet. Bra exempel på sådana ingredienser är hyaluronsyra, koenzym Q10, vitamin C, retinol, och fytohormoner.

Behandling för mogen hy

Hemmametoder fungerar inte alltid så bra. När vi behöver starkare effekt eller vill ha ett omedelbart och tydligt resultat kan vi välja på ett stort utbud professionella skönhetsbehandlingar. Vilka är värda ett försök?

VOLUMETRISKT ANSIKTSLYFT

Denna föryngrande behandling, som rekommenderas på många skönhetssalonger, går ut på att man injicerar hyaluronsyra eller polymjölksyra under huden. Detta syftar till att öka vävnadens volym och hjälpa områden som saknar flexibilitet, som annars drabbas av rynkor. Det volumetriska ansiktslyftet förbättrar hudens spänst, jämnar ut rynkor, gör huden fastare och lyfter till och kinderna, vilka annars kan bli mjukare med åldern. Ett väl utfört volumetriskt ansiktslyft kan ge ansiktet en oval form. Resultatet är omedelbart och håller i upp till två år. Tyvärr är priset ganska högt.

SONOFORES

Detta är en mindre invasiv behandling som utförs med ultraljud. En särskilt sammansatt blandning aktiva ingredienser appliceras i ansiktet med hjälp av ampuller. Behandlingen använder ceramider, aminosyror, kollagen, elastin, vitamin A, C och E, hyaluronsyra, aloe, och fytohormoner. Detta är allt mogen hy behöver. Med hjälp av vibration från ultraljud kan ämnena absorberas av de djupaste hudlagren och ha en intensiv verkan. Sonofores vårdar huden, gör den mjukare, förbättrar dess färg, och gör den synbart yngre.

FYLLA I RYNKOR

Några av de mest populära behandlingar är de där man använder så kallade ”fillers.” Att till exempel fylla i rynkorna med hyaluronsyra påminner om en volumetrisk behandling, men det finns några skillnader. Resultatet varar inte lika länge, bara ett år eller så. Man använder bara fillers i de områden som faktiskt har drabbats av rynkor. Målet är att göra huden mjukare och minska rynkornas synlighet. Man försöker alltså inte påverka hela ansiktet, som när man gör det dyrare ansiktslyftet.

LYFTANDE TRÅDNING

Ett intressant alternativ till behandlingar med syra är att göra en lyftande trådning. Om du inte vill överväga kirurgi är det här en utmärkt lösning. Denna behandling för mogen hy går ut på att man för in en tunn tråd under huden med hjälp av en nål. Målet är att lyfta utvalda delar av ansiktet och göra huden fastare. En lyftande trådning kan forma ögonbrynen, underkäken, halsen, urringningen, ja till och med bysten.

HUDFÖRYNGRING

Den som vill ha gott resultat av sin behandling för mogen hy, men som inte vill genomgå ett invasivt ingrep, kan med fördel fundera på hudföryngring. Ett pulserande ljus (IPL) med särskild intensitet och våglängd riktas mot huden. Detta värmer upp huden och stimulerar dess produktion av kollagen och elastin. Hudföryngring motverkar missfärgningar, gör huden mer elastisk, gör porerna mindre, och minskar brustna blodkärls synlighet. Behandlingen är inte invasiv och kräver inga särskilda förberedelser. Personer som äter medicin som ökar ljuskänsligheten kan dock inte genomgå behandlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa artikel

De vanligaste misstagen i hudvård för ansiktet

tor feb 4 , 2021
Alla kvinnor, även de som begår misstagen, vet att det värsta man kan göra (gällande skönhet) är att somna med smink på. Detta är dock bara ett av många misstag. Vissa av dem begår vi utan att veta om det. Därför har vi tagit fram en lista på ovanor som […]