Starka frukter! Hallon eller björnbär – vilken ansiktsolja ska man välja?

Naturliga oljor är botemedlet mot allt. Låter det som en klyscha? Visst, men resultatet är desto bättre. Förutom att vårda håret och kroppen kan oljor vara mycket bra för huden i ansiktet. Inget ansiktsserum kan mäta sig med naturliga oljor. De kan fungera som en bas för smink eller som dagkräm/nattkräm. Tack vare naturliga oljor kan du sluta sminka dig, då de även kan användas som läppbalsam. Hur väljer man en bra ansiktsolja? Det finns trots allt massor av produkter att välja mellan. Oljorna är kända för sina starka vårdande och föryngrande egenskaper, särskilt oljor som baseras på frukter och dess frön. Idag ska vi titta närmare på två specifika fruktoljor: hallonfröolja och björnbärsfröolja. Vilken tänker du välja att vårda ansiktet med?

Björnbärsfröolja: Egenskaper, verkan och kommentarer

Till att börja med passar björnbärsfröolja alla hudtyper. Det är en kraftfull kosmetika med en hög grad antioxidanter, vitamin C och E som ger ansiktet en mer ungdomlig look, samt betakaroten som saktar ned hudens åldrande, skyddar mot uttorkning, och ger huden en jämnare ton.

Björnbärsfröolja kan även passa personer med rodnande hy. Oljan stärker och förseglar blodkärlen, jämnar ut och förbättrar hudtonen, samt motverkar missfärgningar och rodnad. Den naturliga fruktoljan hanterar även problem med pigmenten.

Vi bör också påpeka att björnbärsfröolja kan behandla oljig hy och hud som drabbats av akne. Oljan kan nämligen balansera talgproduktionen, vilket motverkar oljighet utan att torka ut huden (som många andra produkter gör). Tack vare björnbärsolja blir porerna mindre synliga, huden blir jämnare, och du slipper ärr från akne.

Björnbärsfröolja får många positiva recensioner. När den används i ansiktet anses den vara en av de starkaste antioxiderande produkterna någonsin. Den kan tillsättas i ansiktsmasker (eftersom den kan blandas med naturlig kosmetisk lera), blandas med örtvatten, eller kombineras med hyaluronsyra. Björnbärsfröolja fungerar alltså mycket bra i kombination med andra naturliga oljor eller ansiktskrämer.

Björnbärsfröolja: Fördelar

 • ger anti aging-produkter en extra boost;
 • balanserar talgproduktionen;
 • motverkar rodnad;
 • läker akne;
 • förseglar blodkärl;
 • bevarar hudens fuktnivå;
 • innehåller värdefulla vitaminer, fettsyror och betakaroten;
 • kan användas på alla hudtyper, inklusive rodnande hud.

Hallonfröolja: Egenskaper, verkan och kommentarer

Hallonfröolja är lite lättare än björnbärsfröolja. Tack vare sin lätta konsistens absorberas oljan snabbt av huden och passar alla hudtyper. Kvinnor med mogen hy kommer att älska hallonfröolja tack vare dess skonsamma, lyftande effekt. En naturlig hallonfröolja är lika med en stor dos vitamin och anioxidanter. Vid regelbunden applicering kan oljan förbättra hudens fasthet och minska fina linjers synlighet.

Den lätta konsistensen gör att oljan fungerar som ett perfekt serum inför daglig sminkning. Personer med oljig hud mår bra av hallonfröolja, eftersom den naturliga oljan hanterar överflödig talgproduktion på ett mycket bra sätt. Dessutom ska oljan vara ett mycket bra botemedel mot irriterad hud, och kan till och med användas av personer som lider av psoriasis eller eksem. Hallonfröolja lugnar huden, ger den nytt liv, och förhindrar ny irritation och nya skador från att uppstå. Sist men inte minst innehåller hallonfröolja ett naturligt solskydd som skyddar huden mot den skadliga effekt exponering för solen kan ha.

Om du har oljig hy, akne, eller lätt blir solbränd eller drabbas av missfärgningar på grund av solen kan du med fördel ta hjälp av hallonfröolja. Du kan också använda oljan om du börjar få fina linjer i ansiktet.

Hallonfröolja: Fördelar

 • innehåller EFA, som tillhör grupperna omega 3 och 6;
 • innehåller ellaginsyra (med antiseptiska egenskaper);
 • främjar produktion av kollagen och elasticitet;
 • är ett naturligt solskydd;
 • innehåller stora mängder vitamin A och E;
 • balanserar talgproduktionen;
 • bevarar hudens fuktnivå;
 • lyfter huden och minskar fina linjers synlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa artikel

Nanoil Keratin Hair Mask: 5 saker du bör veta om denna masken

tis aug 26 , 2014
Tycker du det känns som en utmaning att reparera skadat hår? Som tur är så är det faktiskt inte så krävande  att förbättra styrkan i håret så länge du använder den professionella Nanoil hårmasken med ökad kraft från hydrolyserat keratin. Detta är en produkt du kommer att älska redan från […]
keratin hårmask Nanoil