Spongy face washer – Konjac sponges

konjac

Vad är Konjacsvampen? Konjacsvampen kommer från en asiatisk perennväxt, Amorphophallus Konjac. Denna växt innehåller många vårdande och naturliga ämnen, som protein, järn, koppar, zink, och vitamin A, E, D, B1, B12 och C. Svamparna fungerar perfekt för att rengöra känslig hud. Denna produkt är dessutom biologiskt nedbrytbar och har medicinska egenskaper. Svamparna tillverkas för hand i en steril miljö, och är fria från föroreningar och smittämnen.

Det är inte förvånande att Konjacsvampar finns i flera färger, egenskaper, storlekar och ingredienser, som alla bidrar till att rengöra huden. Du kan känna igen de universella svamparna ack vare deras färg – franskt grön, röd eller rosa lera – och att de består av träkol från bambu. De är förstås anpassade efter olika hudtyper. Man kan också köpa svampar som är specifikt framtagna för bebisar. Det riktigt otroliga är att Konjac även erbjuder svampar för husdjur (särskilt för hundar). Svamparna är generellt sett mycket skonsamma, skadar inte huden, irriterar inte, och torkar inte ut huden i ansiktet.

Hur rengör man ansiktet med en Konjacsvamp?

Konjacsvampen rengör inte bara ansiktet, den masserar också huden. Samtidigt tas alla orenheter och pormaskar bort från hudens yta. Under massagen förbättras blodcirkulationen och blodflödet främjas. Eftersom svamparna har en alkalisk reaktion är de bra på att anpassa sig till hudens naturliga pH-värde. Svampens storlek är ungefär som en vuxen persons hand. Svampen krymper dock när den torkar. Hur använder man Konjacsvampen? Innan användning rekommenderas det att du doppar svampen i varmt vatten. Massera sedan huden med runda rörelser för att exfoliera döda hudceller och förbättra blodcirkulationen. Du kan även hälla en rengörande kosmetisk produkt på svampen och använda den. Kom ihåg att en liten klick av den rengörande produkten räcker, eftersom svampen ökar kosmetikans prestanda. Tack vare Konjacsvampen kan vi dessutom utföra oljebehandlingar i ansiktet, ta bort ansiktsmasker, och ta bort smink.

Konjacsvampen behöver speciell omvårdnad

Det är bara du som kan ansvara din Konjacsvamps livslängd. Konjacsvampen behöver vanligen bytas ut var tredje månad, eller när vi märker att den börjar luckras upp. Du måste självklart också köpa en ny svamp omedelbart, om du märker att den börjar mögla eller drabbas av svamp. Efter varje användning rekommenderas det at man torkar svampen, vrider ut resterande vatten, och hänger upp svampen i ett snöre. Svampen får inte förvaras i en duschkabin, eller i ett badrum överhuvudtaget. Svampen kan även kokas i vatten för att eliminera sminkrester från insidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa artikel

Ett enkelt sätt att få vackra ögonfransar – Nanolash ögonfransar

fre jul 29 , 2011
Vad måste man göra för att få långa och vackra ögonfransar? Den goda nyheten är: nästan ingenting. Hur mycket behöver man anstränga sig för att vårda fransarna? Fortfarande inte så mycket. Hur det är möjligt? Läs vidare för att få reda på varför ögonfransarna skadas, vad du inte behöver använda, […]