Topp 6. De Bästa Keratin Hårmaskerna Enligt Hårstylister

Letar du efter något som kan hjälpa dig att laga trasigt och överbearbetat hår? Som tur är så finns det många sätt att göra detta på. Du kan till exempel be en hårfrisör om en skräddarsydd hårbehandling eller så kan du försöka fixa håret hemma. Det enda du behöver göra är att skaffa rätt produkt, det vill säga en keratin hårmask. Men varför just keratin? Ta reda på det och kolla in 6 produkter som är helt orivaliserade då det gäller hårreparation!

Det är morgon och du vaknar och går och tar en titt i spegeln och ser hur håret ser ut som en spretig buske. Du rör vid det och känner hur skört, strävt och torrt det är. Du räknar inte ens de kluvna topparna för du har börjat se dem som en del av resten av håret. Ditt hår är matt, torrt och saknar glans. Finns det något du kan göra åt det?

Hur Reparerar Man Skadat Hår?

Alla skador går att reparera, även de mest allvarliga. Ibland måste man börja med att trimma håret med med tiden så kan de flesta hårproblemen fixas med rätt hårprodukter, särskilt de med keratin.

Keratin är ett grundläggande protein som håret består av. Det formar ytterhuden på hårstrån i form av vad som liknar små takpannor och precis som dessa brukar skydda taket så skyddar ytterhuden håret på samma sätt. Lager på lager så täcker det varje hårskaft och förser skydd och motstånd. Om håret blir skadat så blir övertäcket svagare och saknar dä keratin.

Så om du funderat på att klippa ditt hår kort eftersom du inte tror något kan hjälpa ditt utmattade hår, så ska du först testa en keratin hårmask.

Den Bästa Masken för Skadat Hår

Vilken behandling kan reparera håret totalt? En hårmask verkar vara det smartaste valet eftersom de verkar inifrån håret och inte bara på det yttersta lagret som ett balsam gör. Men välj inte en slumpmässig hårmask! För att få de bästa effekterna så ska du skaffa en produkt som utformats för att uppfylla behoven som ett skadat hår har. Med andra orv bör du kolla efter en hårmask som:

  • är rik på näringsämnen, men fri från parabener,ftalater, PEG-s och andra ingredienser som kan torka ut håret och gör mer skada.
  • innehåller keratin, som är bäst då det är hydrolyserat eftersom det gör molekylerna tillräckligt små för att nå djupt in i håret och reparera hårstån inifrån.
  • gör mer än att bara motverka skador, och osm även ger näring, återupplivar, återfuktar och förstärker samt förbättrar hårets tålighet och skyddar det.
  • är högt betygsatt och som fått positiva recensioner från kvinnor som använder den och rekommenderar den, samt från proffs, hårstylister och salongsägare.

Med hjälp av dessa tipsen bör det bli mycket lättare att hitta rätt hårmask för skadat hår. Nu kör vi!

Topp 6. Keratin Hårmasker

Om du inte har tid att leta efter hårmaksen som bäst passar dig eller om du tycker det är jobbigt att flrstå dig på den kompliverade INCI listan, så bör de utvalda produkterna här under hjälpa dig. Här är de 6 bästa maskerna för skadat hår – de keratin hårmaskerna som är värda att skaffa. Produkterna listade här under rekommenderas av proffessionella hårstylister, som är det slutgiltiga beviset på produkternas höga kvalitet. Sist men inte minst så är maskerna här under även konsumenternas nuvarande toppval.

1. NANOIL, KERATIN HAIR MASK

NANOIL, KERATIN HAIR MASK

Nanoil keratin hårmasken är bästa lösnignen för skadat hår, inte bara för att den är formulerad med värdefullt hydrolyserat keratin med sina starka hårreparerings egenskaper, utan även på grund av dess mycket effektiva viktlösa behandling som endast innehåller de bästa ingredienserna. Förutom keratin så är denna hårmasken också berikad med panthenol och hårsäkert silikon. Tack vare dessa två ingredienser så reparerar Nanoil Keratin Hair Mask skador på håret på bara några veckor och hårets skönhet och friskhet återställs. Fast det mest positiva med denna masken är faktumet att den förbättrar hårets utseende redan från första användningen. Låt hårmasken göra sitt jobb genom att applicera den på nytvättat hår. Avlägsna den sedan efter 15 minuter för att släppa fram ett lystrande hår som är super lent och lätt att kamma. Med denna masken kommer du utan tvekan att ta din hårrutin till en helt ny nivå.

Mer information finns hos: nanoil.se

2. PHYTO, PHYTOKERATINE EXTREME MASK

Ytterligare en hårmask som rekommenderas för tunnt, matt, torrt och skadat hår är Phytokeratine Extreme Mask från märket Phyto. Detta är en reparerande hårmask berikad med växtbaserat keratin som gjorts med 18 olika aminosyror. I denna produkten så har keratin parats ihop med sheasmör och baobabolja vilket innebär att det är en formula osm inte passar för alla hårtyper då den kan väga ner hår som inte har en bra tollerans för växtbaserade oljor. I de flesta fallen så kan dock Phyto keratin hårmasken laga skador, ge näring åt håret, förstärka det och göra det friskt och glansigt. Effekten av hår som blir reparerat på djupet må vara lätt att få, men till en rätt så hög kostnad eftersom detta är en av de dyraste keratin hårmaskerna.

3. GOLDWELL, KERASILK CONTROL MASK

Denna keratin masken som lanserats av Goldwell är ytterligare en mask för de som vill ha en kosmetika som reparerar skadat hår. Eftersom dess formula består av två mycket värdefulla ämnen, dvs keratin och panthenol, så passar denna produkten perfekt för att användas för en hårreparations behandling hemma. Tyvärr så finns det vissa ämnen bland ingredienserna vars effekt på håret är rätt tveksam. Goldwell Kerasilk Control Mask är en mask vars huvuduppgift är att göra håret totalt lent efter tvätt och detta gör den rätt så bra och förebygger samtidigt att färgen på håret bleknar. Sist, så är den även rekommenderad för oredigt och hår som är svårt att hantera som behöver blir kontrollerat.

4. MONTIBELLO, KERATIN FORCE MASK 

Även om Montibello hamnat stax utanför prispallen så betyder det inte att den inte förtjänar att uppmärksammas. I denna lilla burken finns en formula som är rik på keratin som är ett protein som ser till att håret repareras på djupet. Produkten innehålelr dessutom växtbaserade proteiner samt guargummi som förstärker reparationseffekterna som Montibello Keratin Force Mask ger. Först och främst så är detta en mask med värmeskydd som rekommenderas att nvändas innan man gör värmestyling fär att minska risken för skador på håret orsakade av höga temperaturer. En bra sak är att denna produkten är snäll mot plånboken och är vanligt förekommande i hårsalonger. Endast en liten mängd av produkten räcker för att få lockar som är skyddade och lättare att kamma.

5. KEUNE, CARE KERATIN MASK

Den dyraste hårmasken på listan och en av de dyraste i sörsta allmänhet är Keune Care Keratin Mask. Man behöver spendera en mindre förmögenhet för att köpa den. För en sådan summa så får man en formula rik på keratin, panthenol, sheasmör och ett unikt Quat komplex som ser till att håret skyddas från höga temperaturer. Denna kosmetikan rekommenderas främst för tunnt hår och för hår som lätt blir frissigt. Den låter håret återfå sin fukt, gör det starkare och skyddar det genom att till exempel förebygga skörhet. Det bästa med denna produken är tiden som behövs per behandling – den kan avlägsnas efter bara 2 minuter.

6. BRAVE. NEW. HAIR., KERATIN MASK

Brave. New. Hair. har även de en mask för svagt, skört och oredigt hår. Denna till synes vanliga produkt som går att skaffa till ett rätt lågt pris gör håret starkare och lenare. Den ser även till att förbättra fukten i håret och gör styling enklare. Tillsammans med keratin så innehåller denna produkten även två oljor: baobabolja och tamanuolja. Formulan är fri från sulfater, silikon och vaselin, vilkiet innebär att dess sammansättning är ganska bra. Brave. New. Hair. Keratin Mask är inte den mest populära hårmasken, vilket är anledningen till att den hamnar sist i vår rankning. Om du bestämmer dig för att ge den en chans, så kommer denna produkten med största sannolikhet att göra dig positivt överraskad. Särskilt då man inser hur lätt den är att använda och hur bra den är för håret.

Nästa artikel

Att Ta Hand Om Vanliga Hårbottenproblem: Mjäll, Torrhet och Mer

ons maj 24 , 2017
Det finns många olika hårbottenproblem som människor kan uppleva. Dessa kan inkludera allt från torrhet till mjäll och mer komplicerade tillstånd som psoriasis. Om du har upplevt någon form av hårbottenproblem, vet du hur frustrerande det kan vara. Men det finns sätt att hantera och lösa dessa frågor. I den […]