Din hemmagjorda solskyddskräm

sunscreen-1024x640

Solstrålning är inte alltid riskfri. Det stämmer att vi producerar D-vitamin när vi solar, vilket är nödvändigt för att skydda den mänskliga kroppen från sjukdomar. Om vi däremot exponeras för mycket för solen kan vi drabbas hårt av solbränna. Hur undviker man detta? I många fall räcker det med att täcka huden med en solskyddskräm. Den bästa krämen är förstås den du själv gör hemma.

Hemmagjord kräm med UV-filter: förberedelser

För att förbereda din egen solskyddskräm behöver du följande ingredienser: 125 ml mandelolja eller olivolja, 60 ml kokosolja (som innehåller ett naturligt SPF 4-filter), 60 ml bivax, två skedar zinkoxid (som innehåller SPF 20+), en tesked E-vitamin från kapslar, två skedar sheasmör (som innehåller naturlig SPF 4 – 5), och en eller flera essentiella oljor som du själv väljer ut. E-vitaminet och de essentiella oljorna är valfria ingredienser. Resten av komponenterna, förutom zinkoxid, måste blandas noggrant och smältas i ett varmt vattenbad. Efter det kan du lägga till zinkoxid och blanda det med de andra ingredienserna. Häll blandningen i en mörk glasburk, eftersom det bara är den här sortens förpackning som kan ge din kosmetiska produkt längre livslängd. Ställ burken åt sidan för att låta blandningen svalna och stelna.

Solskyddskräm – användbara tips

Din hemmagjorda solskyddskräm har ett SPF 20-filter. Om du vill öka skyddet mot solen kan du lägga till mer zinkoxid. Produkten är inte vattentät, och du bör därför applicera produkten på nytt varannan timme, och varje gång du har badat. Förvara solskyddskrämen på en sval och torr plats. Produktens utgångsdatum är cirka sex månader efter tillverkningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa artikel

Nanoil. Den koncentrerade kraften i naturliga håroljor

sön sep 27 , 2015
Hårvård kan vara trevligt, enkelt och effektivt. Håroljorna Nanoil är det bästa beviset på att naturliga ingredienser bär på stor kraft. Omfamna den kraften och försegla den i en elegant flaska. På så sätt får man en produkt som Nanoil: lyxig och full av naturliga ingredienser med slående effekter. Trenden […]