Ögonfransförlust – orsaker och korrigerande åtgärder

Överdriven ögonfransförlust är ett mycket vanligt problem bland kvinnor. Vi verkar vara ute efter sätt att stärka dem, medan förebyggande är nyckeln. Ta reda på vad som orsakar ögonfransförlust och börja din kamp för ett vackert utseende!

Ögonfransar är mycket känsliga hår. Det finns många faktorer som kan skada dem och få dem att falla av redan innan deras tillväxtcykel slutar. Det är värt att veta vad som orsakar förlust för ögonfransar för att skydda dem.

Orsaker till ögonfransförlust

Ibland är det ett tecken på sjukdom. Ibland är hormoner ansvariga, men det är en faktor som vi knappast har någon inverkan på. Och ofta är problemet orsakat av våra egna handlingar, till exempel när vi gnuggar våra ögon för mycket. Här är de vanligaste orsakerna till ögonfransförlust:

  1. Frekventa ögonfransförlängningar som försvagar håret.
  2. Felaktig sminkborttagningsteknik – gnugga ögon med en bomullspad skadar ögonfransar.
  3. Frekvent användning av en ögonfranskrämer.
  4. Applicera för mycket mascara, vilket gör att ögonfransarna klibbar ihop.
  5. Hormonell obalans (även under graviditet eller klimakteriet).
  6. Regelbunden ögonfransningfärgning med henna gör dem svaga.
  7. Använda masker med dålig kvalitet och utgången kosmetika.
  8. Äta för lite vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hälsosamma ögonfransar.
  9. Ta vissa läkemedel, antibiotika, sjukdomar, stress.

Ögonfransförlust. När blir det ett problem?

Självklart förlorar vi 2, 3 och till och med 4 ögonfransar varje dag. Om du ser dina ögonbryn på bomullpaden under sminkborttagning, få inte panik. Detta är helt normalt eftersom ögonfransar (som allt hår) efter en viss tid faller av och sedan växer ut igen. Denna process kallas ögonfransens livscykel.

Problemet uppstår när ögonfransar faller av i klumpar. Om vi ​​hittar fler hår som faller av och ögonfransarna blir tunnare, kan det tyda på några problem. Det är dags att ta reda på när ögonfransarna fortsätter att falla av.

Hur får du dina fransar att sluta falla av?

Det enklaste sättet är att hitta orsaken till ögonfransförlust och eliminera det. Det här är emellertid inte en enkel uppgift, eftersom förlusten ofta orsakas av flera faktorer som överlappar varandra. Vad ska man göra då?

Först och främst bör vi se till att maten vi äter är rik på mikro- och makronäringsämnen. För det andra är det bra att minska eventuella mekaniska skador som kan försämra våra ögonfransar. Var särskilt uppmärksam på mascara och eyeliners, kanske är det förbi deras utgångsdatum. Om du har kontrollerat alla dessa saker är det dags att ta hand om dina ögonfransar.

Ögonfransserum – ett botemedel mot ögonfransförlust

Regelbunden användning av ögonfransar är det enklaste sättet att återställa dess hälsa. Om de försvagas, kommer begränsningen av negativa faktorer inte att hjälpa. Du måste ge dem ett ständigt utbud av viktiga vitaminer och stärkande ingredienser, tack vare vilka hårsäckarna blir bättre rotade och ögonfransarna kommer att sluta falla av överdrivet, de kommer att börja växa längre, tjockare och flexiblare. Ögonfransserum hjälper verkligen till att minimera förlusten och gör dina ögonfransar imponerande vackra.

Nästa artikel

Hur får man den otroliga looken? Tips för att få vackra ögonbryn och ögonfransar

mån okt 16 , 2023
Alla kvinnor drömmer om vackra, långa ögonfransar och perfekt välvda ögonbryn, men inte alla har dem. Den goda nyheten är att det finns sätt att göra dina ögonbryn och ögonfransar vackra. Hur? Fungerar rätt kost, sminkborttagning och ricinolja för att förbättra dess tillstånd? Vilket serum ska man välja och hur […]