Hur får man den otroliga looken? Tips för att få vackra ögonbryn och ögonfransar

Alla kvinnor drömmer om vackra, långa ögonfransar och perfekt välvda ögonbryn, men inte alla har dem. Den goda nyheten är att det finns sätt att göra dina ögonbryn och ögonfransar vackra. Hur? Fungerar rätt kost, sminkborttagning och ricinolja för att förbättra dess tillstånd? Vilket serum ska man välja och hur använder man det? Hur tar man hand om ögonbryn och ögonfransar?

Sätt att få vackra ögonbryn och ögonfransar: riktig diet

Generellt sett har ögonbryn och ögonfransar inte skapats för att förbättra våra ögons utseende. Ögonbrynens grundläggande uppgift är att skydda mot svett och vatten, till exempel regn. Ögonfransarna, å andra sidan, skyddar de ömtåliga strukturerna i ögat från olika föroreningar, som damm eller pollen.

Ögonbryn och ögonfransar är gjorda av hårsäckar och håraxlar. Livslängden på en ögonfrans är cirka 100 dagar. För att ögonfransar ska växa, behövs peptider, mikronäringsämnen och vitaminer. Därför ska vår meny omfatta produkter rika på vitamin B, zink, järn och magnesium. Det rekommenderas också att ta vitamintillskott.

Hur ska man välja och applicera ögonfransserum och mascara?

Om du vill ha vackra ögonfransar, följ några grundläggande regler:

En bra mascara bör innehålla närande och stärkande ingredienser. Begränsa med vattentät mascara så mycket som möjligt eftersom stark sminkborttagning kan skada ögonfransarna. Appliceringsmetoden är också viktig, använd mascara på rena ögonfransar. Om det finns sminkrester, kan mascaran smita och falla av med dina fransar. Du kan också applicera ett litet lager pulver mellan varje lager. Applikationen av mascara ska se ut så här: Börja från rötterna och gå långsamt upp längs ögonfransarna. Vänta på att den torkar innan du lägger på det andra lagret, annars kan det finnas några klumpar och ögonfransarna kan klibba ihop. Var också försiktig så att du inte överbelastar dina ögonfransar med för många lager eftersom det kan försämra deras tillstånd.

En annan kosmetika som är värt att använda regelbundet är ögonfransserumet. Det förstärker inte bara ögonfransarna utan stimulerar även ögonfransarna till att växa.

Tips för att få vackra ögonfransar: hur tar man hand om och vårdar ögonfransar?

Först och främst är en ögonfranskräm ett verktyg som kan förbättra ögonfransarnas utseende, men du måste använda det skickligt. Använd inte den efter applicering av mascara eftersom de kommer att vara spröda och falla av som ett resultat. Om du verkligen behöver böja dina mascara-belagda ögonfransar, använd en ren borste för att göra det. Gör det innan dina ögonfransar är torra, håll dem med borsten mycket försiktigt och i lämplig höjd, tryck sedan lätt mot ögonlocket, men rör det inte.

När det gäller glesa och svaga ögonfransar är det värt att använda lämpliga sminktricks för att optiskt tjocka dem så att falska ögonfransar eller intensiv användning av mascara inte längre är nödvändiga. Det räcker att göra en känslig linje med en mörk penna strax ovanför ögonfranslinjen. Linjen ska blandas med en speciell pensel. Du kan även använda ögonskuggan för att få en naturlig effekt. En liknande men intensivare effekt kan göras med en eyeliner, men denna kosmetika kräver viss övning.

Ordningen du gör din smink på är också viktig:

1. Concealer.

2. Löst pulver, med vilket du täcker ögonlocken. (det är inte nödvändigt för dig att använda en speciell bas).

3. Ögonskuggor eller annan färgad kosmetika.

4. Mascara.

Mascara är det sista steget, eftersom det kan vara lättare att applicera ögonskugga när man har mascara-belagda ögonfransar.

Tips för att få vackra ögonbryn: hur man tar hand om och vårdar ögonbryn

Vad är det viktigaste i ögonbrynsmakeup? Moderation. Först bör du forma dina ögonbryn. Det kan göras i en professionell salong eller hemma med hjälp av pincett. Försök inte ändra dess naturliga form, för det här är den som passar dina ögon och funkar bäst.

Tjocka eller mörka linjer ser konstgjorda ut, så du borde utelämna den här typen av utseende. Kamma istället ögonbrynen försiktigt med en mascaraborste. Du kommer att få den mest naturliga effekten om du använder den bara efter att du har täckt dina ögonfransar. Tack vare detta ger vi ögonbrynen en djupare och mer intensiv nyans och subtilt lyfter vi fram dess form.

Om dina ögonbryn är glesa eller nästan osynliga, är det värt att välja Henna eller permanent smink.

Tips för att få vackra ögonbryn och ögonfransar: sminkborttagning

Sminkborttagning av ögonen är ett mycket viktigt inslag i vården. Vad som är viktigt: daglig vård. Under inga omständigheter borde du gå och lägga dig med din mascara, för på morgonen kan du hitta dina ögonfransar i ett hemskt tillstånd.

Kom ihåg att vara mycket försiktig vid sminkborttagning. Intensiv gnidning kan kraftigt försämra dess tillstånd. Blötlägg en bomullspad i en sminkborttagare och håll den på ögonlocket i 10 sekunder. Tack vare detta kommer mascaran att lösas upp och du kommer snabbt kunna ta bort det.
Försök att undvika att göra något med de mascarabelagda ögonfransarna, för det här är när de är mest utsatta för mekaniska skador. Efter noggrann sminkborttagning, applicera ögonkräm. Gnugga inte dina ögon, det räcker att knacka på under varje öga med fingertopparna. Både hud och ögonfransar är mycket känsliga så att de kan skadas genom att gnugga.

Tips för att få vackra ögonbryn och ögonfransar: ricinolja

Läget för svaga och glesa ögonbryn och ögonfransar kan förbättra ricinoljan. För att använda den behöver du en ren mascaraborste. Det är bra att applicera oljan över natten, efter sminkningen och applicera grädden. Doppa borsten i flaskan och gnugga överskottet mot behållarens kanter. Lägg sedan ricinoljan på ögonfransarna och ögonbrynen. För behandlingsåret är det bra att göra det varje dag, senare två gånger i veckan räcker det.

Nästa artikel

Att välja de bästa mascarorna. Vilka mascaror kan ge dig salongsliknande vackra och långa fransar?

mån mar 25 , 2024
Ögonfransar – ömtåliga hårstrån, som dock ger den vackraste ramen för ögonen. Samtidigt, utan ordentlig vård, förblir de nästan osynliga. Av denna anledning letar många kvinnor runt om i världen efter den perfekta mascaran. Denna ranking skapades för att skingra alla tvivel och välja en mascara som alltid kan visa […]
den bästa mascaran