11 Idéer för aromaterapi med tea treeöl

Aromaterapi har länge varit en populär form av naturläkemedel som använts för att lindra ångest, stress, sömnproblem och andra sjukdomar. Entyp av aromaterapi som ofta används är oljor från växter som tea tree-trädet. Denna olja har visat sig ha en mängd beprövade fördelar och används i dag för hela kroppen och som ett läkemedel. Här är 20 idéer för hur du kan använda tea tree olja.

1. Akne

Tea tree olja är känd som ett effektivt läkemedel mot akneoch inte bara på grund avens antibiotiska och antiinflammatoriska egenskaper, men också på grund av dess möjlighet att minska talgproduktionen. För att använda den för akne, ta 2-3 droppar, några få droppar aloevera och några få droppar vatten och dab det direkt på akne. Låt stå dagligen i 5-10 minuter och efter det tvätta ansiktet.

2. Förkylning, Hosta och Influensa

Tea treeolja har visat sig vara ett mycketverksamt läkemedel för behandling av förkylningar, hosta och influensa. När det används som partikel renare, har den en antimikrobiell och antiviral effekt som hjälper till att bekämpar bakterier och virus som orsakarinfektionen. För att använda det för förkylningar, lägg några få droppar i en kopp hett vatten och sedan andas in ångorna. För att behandla hosta, ta några få droppar, blanda dem med lite honung och ta det två gånger om dagen. För influensa, använd en blandning av olika örter som fänkål, timjan, cayenne och tea treeolja och ta det dagligen.

3. Ormbett

Tea treeöl har visat sig vara mycket effektivt i behandling av ormbett och dess biverkningar. Det är antiseptiskt och har antiinflammatorisk effekt som snabbt hjälper till att lindra smärta, svullnad och rodnad. För att behandla ormbett, blanda en del tea treeolja med en del olivolja och massera oljan på ormstället. Låt stå på omkring 15-20 minuter och skölj bort det. Upprepa detta två gånger om dagen tills symtomen försvinner.

4. Öronvärk

Tea tree olja är också känd som ett effektivt läkemedel mot öronvärk och kan användas för att lindra smärta, rodnad och inflammation. För att använda det, ta några få droppar tea treeolja och massera den på området. Låt stå i två till tre minuter och skölj det med vatten. Upprepa detta två gånger varje dag tills symtomen försvinner.

5.Myggbett och Insect Bites

Tea tree olja har visat sig vara ett mycket effektivt läkemedel mot myggbett och insektsbett. Dess antibakteriella egenskaper hjälper minska rodnad och inflammation och lindra smärta och klåda. För att använda den, ta några droppar och massera den på det drabbade området. Låt stå i 5-10 minuter och skölj den sedan med vatten.

6. Glömska

Tea tree olja är välkänd för sin förmåga att lindra ångest och stress. Forskning har visat att det också är mycket effektivt mot välbefinnande och kan användas för att lindra förvirring och glömska. För att nyttja detta, lägg ett par droppar tea treeolja på en bomullstuss och lägg den i till exempel ett badrum. Detta ökar syreupptagningsförmågan och stöder långsiktig hälsa och välbefinnande.

7. Artrit

Tea tree olja har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lindradela värk och stelhet i artritpatienter. Det förbättrar också cirkulationen och snabb reparationsprocess av celler och vävnad som är skadad. För att använda den för artrit, massera det drabbade området med några få droppar tea treeolja. För att få det bästa resultatet, upprepa detta dagligen tills symtomen är borta.

8. Svampinfektioner

Tea treeolja har även visat sig vara ett effektivt läkemedel mot svampinfektioner på grund av dess antifungala och antibakteriella egenskaper. För att använda den, ta några droppar, gärna tillsammans med några droppar oljaolja och massera det drabbade området. Det rekommenderas att upprepa detta varannan dag tills infektionen är botad.

9. Magsår

Om du lider av magsår så är tea treeolja ett bra läkemedel även för det. Det minskar inflammation, irritation och smärta som orsakas av sår och stödjerregenerering och helandeprocessen. För att använda den, lägg några få droppar olja i varmt vatten och drick det om dagen. Det kommer att ge dig en kraftfull dos av antioxidanter som stödjer regenerering och återhämtning.

10. Kammare sår

Kammare sår är en mycket smärtsam sjukdom som orsakas av en infektion djupt inne i vävnaden. Tea tree olja har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammation och rodnad. För att använda den, ta några få droppar och massera den runt såret. Upprepa det dagligen tills såret är helt läkt.

11.Sår

Tea treeöl har beprövade antibakteriella egenskaper som hjälper till att förhindra infektioner och stöder läkning process för sår.

Nästa artikel

Hud som behöver fukt? Upptäck de bästa ansiktsserumen med hyaluronsyra!

tor dec 24 , 2020
Känner du till att vatten är vad 60% till 70% av en vuxen människokropp består av? Det är vad som håller os vid liv och…håller oss unga. Huden innehåller till och med 6-8 liter vatten men en brist på detta har negativa konsekvenser – huden blir torr, förlorar sin elasticitet, […]