Antibakteriell gel från The Body Shop: Tea Tree Night Lotion. Hur fungerar teträdolja?

DSC06927

Hur uppstår bakterier i ansiktet?

Om huden inte rengörs kan olika bakterier föröka sig i ansiktet. Var kommer de från? Inuti hudens porer, och på ansiktshudens yta, samlas och blandas många orenheter, till exempel damm, smuts, talg och döda hudceller. Denna blandning är en perfekt miljö för att bakterier ska kunna föröka sig. Vad kan dessa ovälkomna gäster leda till? Jo, bakterier leder bland annat till ökad talgproduktion, och att akne och missfärgningar uppstår. Det är viktigt att inse att aggressiv hudrengöring inte bara kan orsaka irritationer, utan att det också kan få bakterierna att föröka sig snabbare. Så hur bör man ta hand om huden i ansiktet? När det gäller ansiktets hud är den stora hemligheten balans.

Tea Tree Night Lotion från The Body Shop

The Body Shop vet hur man hanterar balans. Dess antibakteriella gel Tea Tree Night Lotion hjälper dig bevara ansiktshudens fina utseende. Denna kosmetiska produkt återfuktar dessutom, och döljer aknemärken. Det är dock inte det enda som kan uppnås med hjälp av Tea Tree Night Lotion. Produkten gör huden mattare, är säker och skonsam, och kan fungera som en makeup-bas. En annan viktig del är Tea Tree Night Lotions lätta lösning. Den vita lösningen är enkel att sprida ut och absorberas snabbt. Kosmetikan ändrar inte heller hudens färg. Förpackningen säljs i en grön flaska med ett munstycke. Förpackningen innehåller 30 ml och varar i ungefär två månader vid regelbunden användning (två gånger om dagen). Den huvudsakliga ingrediensen i denna gel från The Body Shop är olja från teträd.

Hur fungerar teträdolja?

Teträdolja kommer från trädets löv. Trädet växer i Australien och Nya Zeeland, och har medicinska och vårdande egenskaper. Denna olja används ofta i flera olika kosmetiska produkter. Teträdoljans positiva egenskaper inkluderar även lindring av irritationer, hjälp att behandla akne, och att den reglerar talgproduktionen. Kosmetikan har dessutom antivirala och antibakteriella egenskaper. Därför används teträdolja i The Body Shops Tea Tree Night Lotion. I vilka andra syften används kosmetikan? Jo, den används ofta vid aromaterapi, inhalatorer och för insektsbekämpning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa artikel

Njut av att sminka dig som en filmstjärna. Highlighter och puder Glamour Glow från Kryolan

tor jul 23 , 2020
Kryolansmink i ett nötskal Kryolan är berömda för att tillverka kosmetika och sminkaccessoarer med fokus på karaktärisering, omvårdnad, och färgsättning. Produkterna används på teatern, vid filminspelningar, och på modevisningar. Kryolan är också populärt bland professionella sminkälskare, artister, och många personer som sminkar sig både för jobb och för fester. Vad […]